Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Koolmonoxidemelders

Levensduur batterij

Voeding

Koppelbaar

Extra uitvoering

Sensor

Merken

Koolmonoxidemelders

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte koolmonoxidemelder

X-Sense

Het grootste aanbod CO-melders

Bekijk
Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder kopen bij Brandpreventiewinkel

Voorkom koolmonoxidevergiftiging met een koolmonoxide melder

Koolmonoxide is een stof die vrijkomt bij een onvolledige verbranding van gas of andere brandstoffen. Het gas is geurloos en kleurloos, waardoor het voor mensen bijna onmogelijk is om het op tijd te signaleren. Om jou en andere mensen in het pand optimaal te beschermen is het belangrijk dat je goed functionerende koolmonoxidemelders hebt. Helaas komt het nog regelmatig voor dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan doordat er koolmonoxide vrijkomt in huizen of andere panden.

Koolmonoxide, de stille moordenaar

Het gas is volledig geurloos, kleurloos en smaakloos en dus niet te detecteren door mensen, daarom wordt het ook wel de ‘stille moordenaar’ genoemd. We hebben een uitgebreid artikel geschreven over hoe je koolstofmonoxide kan herkennen en wat het gevaar is van koolmonoxide. Lees deze artikelen eens goed door om begrip te krijgen voor het belang van een CO melder.

De beste koolmonoxidemelders

In ons assortiment vind je de beste en meest betrouwbare koolmonoxidemelders. Je bent dus bij ons er altijd zeker van dat je een goede koolmonoxidemelder in huis haalt. Bekijk hier de top 5 beste CO melders, twijfel je nog? Vraag één van onze experts dan om extra informatie.

De beste CO melder koop je bij Brandpreventiewinkel

De beste koolmonoxidemelder koop je bij Brandpreventiewinkel. In onze winkel en op deze pagina vind je een groot aantal koolmonoxidemelders van hoge kwaliteit. Al onze koolmonoxidemelders beschermen je tegen het giftige koolmonoxide. Je kunt al onze producten eenvoudig filteren door bepaalde specificaties te kiezen. Geen zorgen, wij verkopen alleen veilige en goedgekeurde koolmonoxidemelders en combimelders. Ook voorzien onze experts je graag van advies, zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt bij de aanschaf van een koolmonoxidemelder.

Koolmonoxidemelder plaatsen

Als je wilt dat je koolmonoxidemelder optimale bescherming biedt tegen de gevaren van een hoog CO gehalte? Dan is het van cruciaal belang dat de CO-melder op de juiste hoogte hangt. Wist je bevoorbeeld dat het zo kan zijn dat je meerdere koolmonoxidemelders op moet hangen om het huis goed te beveiligen?
Op kamers waar gas verbrandt (bij de CV ketel, in de keuken, bij de gashaard, etc.) is het van belang dat een CO-melder in de buurt hangt. In kamers waar geen verbranding plaatsvindt moet een koolmonoxidemelder juist weer op oog- (cq. adem-) hoogte hangen.
In ons uitgebreide artikel over het plaatsen van een koolmonoxidemelder lees je alles over de plaatsing van je CO melder.

Mijn koolmonoxidemelder gaat af

Je CO-melder gaat af, en nu? Het is goed om te weten dat een koolmonoxidemelder vrijwel nooit een vals alarm geeft. Wanneer je melder afgaat kan je er dus vanuit gaan dat je het uiterst serieus moet nemen.
Op het moment dat je koolmonoxidemelder af gaat is het als aller eerst zaak om zo snel mogelijk deuren en ramen open te doen om de ruimte te luchten. Hoe hoger de concentratie koolmonoxide, hoe gevaarlijker. Hierna is het wijs om verbrandende apparaten uit te schakelen en hierna zo snel mogelijk het pand te verlaten.
Woon, of bevind je je in een pand met meerdere mensen (zoals een flat of kantoorgebouw)? Trek dan onderweg naar buiten aan het brandalarm zodat het pand ontruimd wordt.

Is een CO-melder verplicht?

Hier kunnen we kort over zijn: nee, in tegenstelling tot rookmelders zijn koolmonoxidemelders op het moment van schrijven (13-10-2023) niet verplicht. Echter, net als rookmelders redden koolmonoxidemelders levens. Niet alleen is het gas extreem giftig, ook kan een hoog CO-gehalte zorgen voor ontploffingsgevaar. Bewijs jezelf een dienst en koop je koolmonoxidemelder vandaag nog bij Brandpreventiewinkel!

Merken Koolmonoxidemelders