Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Top 10 beste rookmelders 2023

Rookmelders

Top 10 Beste Rookmelders op basis van 14.500 productreviews

Wij van Brandpreventiewinkel zijn de autoriteit in de markt als het gaat om rookmelders, dat zeggen we niet vaak, maar nu zeggen we het met een goede reden.

In de afgelopen 12 maanden verkochten wij meer dan 15.000 rookmelders. We hebben eens bijgehouden welke er het meest verkocht was en dat meegenomen als 1 van de beoordelings onderdelen van onze onderbouwde top 10. 

Deze top beste 10 rookmelders op basis van reviews

Het is altijd makkelijk om de meest verkochte, de beste prijs of het bekendste merk, bovenaan te zetten. Daar blijven we dit keer ver vandaan. Dit is puur gebaseerd op onze klantreviews.

Jullie schreven er meer dan 14.500 over rookmelders alleen. Dat mensen zoiets voor je overhebben is natuurlijk al mooi, want zo leren wij het allersnelst.

Deze reviews voor de top beste 10 rookmelders hebben we eens op een rij gezet. Letterlijk. Per product hebben we gekeken wat er allemaal voor feedback uit kwam. De reviews zijn natuurlijk allemaal terug te vinden op Trustpilot

De nummer 1 beste rookmelder van onze klanten

De nummer 1 rookmelder bij onze klanten is absoluut de X-Sense XS01. We kunnen hier echter bijna niet spreken over 1 rookmelder. Zelden kopen mensen 1 melder. Iedere etage 1 melder is de meest gemaakte keuze. Afgesloten ruimtes een aparte melder. Verstandige keuze dus. Dan worden ze vaak in een rookmelder pakket verkocht van 3 stuks of 6 stuksDan heb je ook nog korting!

De nummer 2 beste rookmelder gekozen door klanten

Bekender bij het grote publiek, want de melder ST-622 van FireAngel is de opvolger van een eerder bestaande melder: ST-620. High End betrouwbare melder met de speciale THERMOPTEK® technologie. Ook vaak verkocht in verschillende samenstellingen. 

De nummer 3 beste rookmelder gekozen door klanten

Het merk WisuAlarm is bij ons een graag geziene gast. De melders zijn wat groter dan de nummer 1 in deze lijst, maar ze hebben wel een mooie duo-sensor en zijn gemakkelijk schoon te houden. Hieronder zie je ze ook staan in 3-pack, 6-pack en ook alleen. Hier gaat dezelfde ballon op: mensen kopen er zelden 1. 

De nummer 4 beste rookmelder keuze van de klant

De Firex KF20 is op nummer 4 beland. Misschien heeft dit niets te maken of hij beter of slechter is dan nummer 2 en 3, maar dat is omdat deze rookmelder alleen aangesloten kan worden op 230v (al hebben alle 230v melders ook gewoon een back-up batterij). Dit maakt het systeem iets minder flexibel.

Groot voordeel is wel dat als jij een huis hebt van na 2006, deze melder vaak al te vinden is in je huis en hij dus op je oude aansluiting kan. 

De nummer 5 beste rookmelder keuze van de klant

FireAngel voor de 2e keer in de lijst. De WST-630. Het begint met het feit dat hij altijd net wat sneller is dan de gemiddelde melder in de markt. Daarnaast is hij gemakkelijk draadloos koppelbaar. Dit maakt het een heel complete rookmelder.

Onze klanten erkennen ook het strakke design. Vaak gekocht om oude melders te vervangen en dus per 3 pack of meer.

Welke melders maken de top 10 beste rookmelders compleet?

Nummer 6 rookmelder, gekozen door klanten

De X-sense XS01W is een draadloze rookmelder met een levensduur van 10 jaar en een sensor die op een snelle manier rook detecteert. Het heeft een luid alarm van 85 decibel en een LED-licht dat waarschuwt voor een laag batterijniveau. Het apparaat is eenvoudig te installeren met de X-Sense app.

Nummer 7 van alle rookmelders

Het merk Kidde, dat hoor je bij ons niet vaak, maar nu zeker! De Kidde 10Y29 is een draadloze rookmelder met een levensduur van 10 jaar. Het heeft een luid alarm van 85 decibel en een testknop voor regelmatige controle. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Nummer 8 van de rookmelder top 10

De vreemde eend in de bijt, een combimelder, maar wel een mooie en met de juiste functionaliteiten. Klanten vinden het design mooi en ook het gemak van 2 melders in 1 spreekt ze heel erg aan, want De X-Sense XP01 is een combimelder die rook en koolmonoxide kan detecteren. 

Nummer 9 in de rookmelder top 10

De ELRO FS0210 is een rookmelder met een strak en modern ontwerp. Het heeft een levensduur van 10 jaar, een luid alarm en is eenvoudig te installeren. Met deze stijlvolle en betrouwbare rookmelder ben je altijd veilig en trendy! Goedkoop en gewaardeerd. Dat is een mooie deal. 

Nummer 10, bijna de rookmelder top 10 compleet

De Smartwares RM250 is een budgetvriendelijke rookmelder met een levensduur van 10 jaar. Het apparaat is eenvoudig te installeren en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen voor rookmelders.

Rookmelders, veelgestelde vragen

Waar reageert een rookmelder op?
Hoe kies ik de juiste rookmelder?
Kan een rookmelder mij waarschuwen als ik niet thuis ben?
Wanneer moeten rookmelders vervangen worden?
Wat is de beste rookmelder?

Jouw Top 10 Beste Rookmelders

Iedereen heeft zo zijn smaak, voorkeur en soms ook al een huis met rookmelders die op 230v zitten. Bovenstaande melders en situaties zijn voor ieder huishouden of kantoor anders. Daar hebben we helaas nog niet naar gekeken, dat werd een klein beetje te gek! 

De beste smart rookmelders of wifi rookmelders gezocht?

Wifi rookmelders zijn ook mooi meegenomen, maar heb jij je router in een meterkast staan en heb je juist daar kortsluiting? Dan heb je met Wifi alleen geen goede oplossing. Gelukkig zijn de meest rookmelders gekoppeld middels RF ( RadioFrequency) of zijn ze standalone. Weet je zeker dat ze afgaan. Al helemaal met een backup batterij. Je kan dus alle soorten rookmelders ophangen overal is aan gedacht. 

Meer artikelen