Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Rookmelders

Koppelbaar

Extra opties

Uiterlijk

Merken

10 jaar batterij

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

Rookmelders met een batterijduur van 10 jaar

De meeste rookmelders werken op een batterij. Dit brengt op zichzelf al veel gebruiksgemak met zich mee. Het is bij een rookmelder op batterij namelijk niet nodig om deze aan het stroomnetwerk te verbinden. Montage is dus een stuk eenvoudiger. Maar er zitten ook nadelen aan een rookmelder op batterij, die moet namelijk eens in de zoveel tijd vervangen worden. Wanneer de batterij leeg begint te raken wordt dit aangekondigd met een luid piepgeluid. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een rookmelder met een batterijduur van tien jaar. Deze kunnen gebruik maken van een lithium batterij, of een accu. Wanneer je rookmelders met een batterijduur van tien jaar in je woning ophangt weet je zeker dat je voorlopig geen irritante piep gaat horen. 

Het gebruiksgemak bij een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar 

Een rookmelder met een batterijduur van 10 jaar brengt veel gebruiksgemak met zich mee. Bij rookmelders met een ‘normale’ batterij moet je de batterij namelijk iedere twee, of drie jaar vervangen. Bij sommige batterijen moet dat zelfs jaarlijks. Stel je voor dat je vijf rookmelders in huis hebt hangen, dan blijf je bezig. Naast gemak scheelt het op termijn ook in de kosten. De aanschaf van een rookmelder met een batterijduur van tien jaar is wellicht wat hoger, maar je weet dan wel zeker dat je er de komende tien jaar geen kosten meer aan hebt. Als je iedere twee jaar de batterijen van vijf rookmelders moet vervangen lopen die kosten wél op. Ook is het geen geheim dat batterijen niet goed zijn voor het milieu, door een keuze te maken waarbij je zo min mogelijk batterijen slijt verminder je ook de last op het milieu. 

Maximale veiligheid 

Het gebruik van rookmelders met een batterijduur van tien jaar draagt ook bij aan de veiligheid van jouw woning. Omdat de rookmelders in die periode van tien jaar geen onderhoud nodig hebben zijn de gedurende die periode altijd actief. Er kan dus geen moment voorkomen waarop de rookmelders niet aan staan en rook of vuur detecteren. Bij Rookmelders met een batterijduur van tien jaar weet je dus zeker dat de komende tien jaar gewaarschuwd wordt in geval van rook of vuur. 

Ben jij op zoek naar de meest geschikte rookmelders voor jouw situatie en woning? Vul dan onze keuzehulp in om je te helpen bij de aanschaf van de juiste rookmelder. Heb je liever persoonlijk advies? De specialisten van onze klantenservice staan je graag te woord. Neem hier contact met ze op.

Kennisartikelen