Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Rookmelders

Soort product

Detecteert

Merk

Slimme melders (Wi-Fi)

De voordelen van een slimme melder

Gelukkig hebben tegenwoordig de meeste panden wel rookmelders of koolstofmonoxidemelders hangen. Deze zorgen voor veel veiligheid wanneer je zelf thuis bent. Bij rook, brand of een overmaat aan koolstofmonoxide in de lucht beginnen ze te piepen. Dit hoor je luid en duidelijk, maar wanneer je niet thuis bent krijg je niks mee. Daarnaast weet je bij ‘traditionele’ melders vaak ook niet precies wat de reden is voor het gepiep. Brand, rook,  koolstofmonoxide, een lege batterij? Voor maximale veiligheid van jou en jouw bezittingen raden wij altijd een slimme melder aan. 

De werking van slimme wifi melders

Bij een slimme rook- of koolstofmonoxidemelder weet je meteen wat er aan de hand is. Brand, of een verhoogde concentratie koolstofmonoxide. Een slimme melder gebruikt hiervoor zijn speakers of geeft je een melding op je telefoon. Zo heb je, waar je ook bent, direct alle informatie en kun je snel adequaat handelen. 

Waar hang je slimme melders op?

Het ophangen van je slimme rookmelders is belangrijk, maar waar doe je dat precies? Het beste is om je melders op te hangen op het traject van de vluchtroute. Dus bijvoorbeeld in de gang bij de slaapkamer en bij je voordeur. Kun je de gevoeligheid van je melders niet afstellen, dan kun je ze beter niet in de keuken of garage hangen. Zo voorkom je valse meldingen. 

De vijf grootste voordelen van een slimme melder

Geen vals alarm meer

Je kunt de gevoeligheid van de sensoren vaak zelf kalibreren. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een rookmelder in de keuken hebt hangen. De melder gaat dan niet meer af wanneer er een stukje vlees aanbrandt. Zo voorkom je een vals alarm. In andere ruimtes zet je de gevoeligheid hoger, voor maximale veiligheid. 

Extra veiligheid

Er zijn materialen die branden zonder te roken, daarvoor bestaan hittemelders. Die detecteren niet alleen rook, maar ook temperatuur. Zo wordt de brand altijd vroeg gedetecteerd, ook al is er geen rook. 

Simpele batterijtest

De tijd dat je op een stoel moet gaan staan om op de testknop van de rookmelder te drukken is verleden tijd. Bij een slimme melder check je dit eenvoudig op je telefoon. 

Op afstand reageren

Een slimme melder op wifi kan ook verbonden worden met andere apparaten. Zo kun je zelf bepalen welke actie er ondernomen moet worden in geval van brand. Je kunt die acties op gang zetten via je smartphone, zoals direct de brandweer bellen. 

Terugkijken in historie

Wanneer de sensoren een gevaar registreren wordt dit vastgelegd door je slimme melder. Zo kun je alle melders continu monitoren op je telefoon. Dit vooral handig wanneer je de gegevens moet laten zien aan een installateur, elektricien of verzekeraar.