Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Brandblussers

Soort

Inhoud

Brandklasse

Vorstbestendig

Merken

Brandblussers, verschillende blussers

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte brandblusser.

SAVS® brandblussers

De hoogste Europese kwaliteit

Bekijk
Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte brandblusser.

Een brandblusser kopen bij Brandpreventiewinkel

Het belang van een brandblusser

Er zijn verschillende soorten brandblussers, co2 blussers, koolzuursneeuw blussers, poederblussers of schuimblussers. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen, maar hebben ook een groot aantal overeenkomsten. Allemaal zijn ze klein, handzaam en uitermate geschikt om een beginnende de brand in de kiem te smoren. Een brandblusser is dan ook een van de belangrijkste hulpmiddelen die je in huis kunt halen om een brand te voorkomen. De juiste brandpreventiemiddelen kunnen jouw huis of pand een stuk veiliger maken. Wil je weten welke brandblusser het beste bij jouw situatie past? Lees hier onze blog over hoe je de juiste brandblusser kiest.

Welke brandblusser voor welke brand?

  • Schuimblusser: Meest geschikt voor situaties met weinig bijzonderheden zoals thuis of op kantoor. Weinig nevenschade maar kan niet tegen vorst.
  • Poederblusser: Effectief tegen brand , goedkoop in aanschaf en kan tegen vorst. Veroorzaakt veel nevenschade.
  • Vetblusser: Geschikt voor in de keuken, met name bij brandend (frituur)vet.

Een brandblusser in auto, boot, camper of caravan

Het wordt in steeds meer Europese landen verplicht om een brandblusser in je auto, of ander voertuig, te hebben. Maar naast dat het verplicht is, is het natuurlijk ook enorm verstandig. Wanneer er een brand uitbreekt in je auto wil je deze zo snel mogelijk kunnen blussen. Dit is niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar kan ook veel kosten en extra schade voorkomen. Brandpreventiewinkel heeft brandblussers in het assortiment die speciaal ontworpen zijn voor in je auto, boot, camper of caravan, zoals de SAVS Brandblusser van 1 kg.

Een poeder of schuim brandblusser

Brandblussers zijn globaal in te delen in twee soorten, een poederblusser of schuimblusser. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten brandblussers.

De schuimblusser

De schuimblusser kun je gebruiken om A en B branden mee te blussen. Hij is dus niet geschikt om gasbranden mee te blussen, maar heeft verder hetzelfde blussende vermogen als de poederblusser. De schuimblusser is hiermee iets minder veelzijdig, maar doordat deze veel minder nevenschade veroorzaakt is hij toch populair.

Een schuimblusser blust namelijk met water en een blusstof, deze vormen een schuim wat een reinigende, verkoelende werking heeft en die niet schadelijk is voor het milieu. Ook veroorzaakt het schuim geen nevenschade. Je kunt met een schuimblusser ook veilig blussen in de buurt van elektronica, schuim geleidt namelijk geen elektriciteit.

De poederblusser

Een poederblusser is geschikt voor A, B en C branden. Je kunt hier dus brandjes mee blussen die bestaan uit vaste materie, vloeistoffen of gassen. Een poederblusser is veelzijdig en voordelig, maar er zitten ook nadelen aan. Doordat de inhoud van een poederblusser bestaat uit verschillende chemicaliën, veroorzaak je veel nevenschade. Het zout in de chemicaliën trekt vocht aan waardoor elektronica stuk kan gaan. Een poederblusser is dus het meest veelzijdigste, maar hou er rekening mee dat verzekeringen de schade veroorzaakt door brandblussers vaak niet dekt.

De keuring van onze brandblussers

Op de productpagina’s van onze brandblussers staat overzichtelijk beschreven aan welke keuringen onze brandblussers voldoen. Al onze brandblussers hebben het rijkstypekeur keurmerk dat verplicht is in Nederland, ook staat bij onze brandmelders duidelijk vermeld voor welk type brand ze geschikt zijn.

Merken Brandblussers