Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Schuimblussers

Wat is een schuimblusser?

Er bestaan verschillende soorten brandblussers. De schuimblusser is daar een van. Ook wel bekend als sproeischuimblusser. De schuimblusser werkt op basis van water en schuim. Dat schuim ontstaat doordat bij de sproeikop de inhoud van de fles gemengd wordt met lucht.  Deze substantie blust de brand omdat er op die manier geen zuurstof meer bij het vuur kan komen. Het water heeft een verkoelende werking. Het is belangrijk dat je de juiste brandblusser kiest voor jouw situatie. Aangezien elke situatie anders is en een andere brandblusser dient te hebben. Daarom vertellen wij je hier graag meer over. 

Wanneer een schuimblusser aangeraden wordt

Deze soort brandblusser zorgt voor minder schade aan de omgeving, vergeleken met de poederblusser. De enige schade die het aanbrengt, is waterschade. Perfect voor in de keuken van je woning of in kantoorruimtes bijvoorbeeld. We raden de schuimblusser ook aan voor in je auto. Zo blijft de schade door het blussen beperkt en hoef je hier niet telkens weer aan de gebeurtenis herinnerd te worden. Bij een schuimblusser is de kans dan ook klein dat de brand weer opnieuw oplaait wanneer je deze goed geblust hebt. 

Voor welke branden is de schuimblusser geschikt

Een schuimblusser is alleen effectief voor brand van de categorie A en B. Deze twee categorieën staan voor bepaalde brandklassen. Klasse A staat voor branden bij vaste stoffen, zoals een bank of een stoel. Klasse B staat voor branden op basis van vloeistoffen, zoals olie. Er is ook een klasse C, deze staat voor branden op basis van gas of elektriciteit.  Daarvoor is de schuimblusser niet bedoeld. De schuimblusser is wel zeer effectief tegen de andere twee categorieën. 

Er is altijd kans dat er een brand uitbreekt. Iedere situatie is anders, iedere brand is anders en in alle situaties past een andere brandblusser. Het is goed om stil te staan bij deze keuze. Brandpreventiewinkel snapt dat die keuze lastig is. Onze specialisten staan daarom altijd klaar om jou te voorzien van een passend advies. Neem dus gerust contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies. Zij helpen je graag.