Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Een brand voorkomen in huis

Tips van Tim, Brandblussers, Rookmelders, Vluchtladders, Blusdekens

Voorkomen is beter dan genezen! Daar geloven we bij Brandpreventiewinkel heilig in. Natuurlijk is het verstandig om een brandblusser in huis te hebben in het geval van brand, maar het liefst voor je die brand natuurlijk in zijn geheel voorkomen.

Brand voorkomen

Een brand in je woning, of ander pand, wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Een klein brandje kan al vervelende schade toebrengen aan je eigendommen en een uitslaande brand kan desastreuze gevolgen hebben. Daarnaast kan uitslaand vuur ook voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Een ongelukje zit nou eenmaal in een klein hoekje. Oplettendheid doet al wonderen, bijvoorbeeld bij het koken of aansteken van kaarsen. Maar brand kan ook op onverwachte plekken ontstaan, door kortsluiting bijvoorbeeld. 

Hoe kun je een brand voorkomen?

Je kunt de kans op een brand al aanzienlijk verkleinen door op een paar kleine dingen te letten. Zet bijvoorbeeld alle apparaten uit als je van huis gaat. Niet op stand-by, echt uit. Let hierbij extra goed op zaken zoals ovens, fornuizen en frituurpannen. Heb je een open haard? Laat je schoorsteen dan jaarlijks vegen. En laat je cv-ketel iedere twee jaar inspecteren, zeker wanneer deze wat ouder is. En heb je kinderen in huis, laat dan geen aanstekers of lucifers slingeren. Blijf daarnaast altijd je gezond verstand gebruiken en doe het zekere voor het onzekere. Zeker bij apparaten die vuur maken of heet worden. 

Uiteindelijk kan er natuurlijk alsnog altijd wat gebeuren. Daarom is het plaatsen voor brand- of rookmelders absoluut essentieel voor de veiligheid van je huis. Is de brand nog relatief klein op het moment van ontdekken? Dan kun je deze waarschijnlijk zelf blussen met een brandblus of blusdeken. Zorg daarom dat je die ook altijd in huis hebt, zo voorkom je grotere schade. 

Vraag om advies voor een optimale brandpreventie

Brandpreventiewinkel is dé plek voor advies over hulpmiddelen en apparatuur om een destructieve brand te voorkomen. In onze webwinkel vind je alles wat u nodig heeft voor een brandveilig pand; van brandladders voor een balkon tot de beste selectie van brandblussers. Met een bereikbaarheid van zeven dagen per week en een snelle levertijd, kun je rekenen op de beste service. Bel gerust naar 088-1850160 voor persoonlijk advies, of mail naar service@brandpreventiewinkel.nl.

FAQ - Brand voorkomen

Hoe verklein ik de kans op brand in huis?
Hoe voorkom je een brand?

Meer artikelen