Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Rookmelders

Koppelbaar soort

Levensduur

Merk

Koppelbare rookmelders

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

Wat is een koppelbare rookmelder 

Veel rookmelders zijn tegenwoordig koppelbaar. Jij wilt natuurlijk de rookmelder die het beste is voor jouw situatie en veiligheid. Heb je een wat grotere woning, zoals een huis met meerdere verdiepingen, dan kom je al snel uit bij een zo’n koppelbare rookmelder. Koppelbare rookmelders zijn rookmelder die aan elkaar gekoppeld zijn. Dat wil zeggen dat de rookmelders die in alle verschillende ruimtes van jouw huis met elkaar in verbinding staat. Deze verbinding zorgt ervoor dat alle gekoppelde melders alarm slaan, wanneer slechts één van de rookmelders rook of brand detecteert. Er zijn verschillende manieren waarmee de rookmelders gekoppeld kunnen worden. 

Waarom een koppelbare rookmelder? 

Een ‘normale’ rookmelder detecteert rook of brand en slaat vervolgens alarm. Hoor je dit, dan kun je direct passende maatregelen nemen. Maar ik grotere panden, zoals huizen met meerdere verdiepingen, kan het zijn dat dat ene alarm niet genoeg is. Koppelbare rookmelders staan altijd met elkaar in verbinding. Detecteert één van de melders rook of brand, dan slaan alle melders alarm. Zo ben je dus altijd direct op de hoogte van het gevaar en kun je passende actie ondernemen. Tijdig bij een brand aanwezig zijn kan veel schade voorkomen, zowel financieel als lichamelijk letsel. Een kleine brand is vaak nog te blussen met een brandblusser of blusdeken. 

Draadloos koppelbare rookmelders

Het is verstandig om te kiezen voor koppelbare rookmelders. Als je die keuze gemaakt hebt is er nog verschil tussen de draadloos koppelbare rookmelder en de bedrade koppelbare rookmelder. Koppelbare rookmelders op batterij zijn altijd draadloos. Koppelbare rookmelder met een 230v voeding kunnen zowel draadloos als met draad koppelbaar zijn. 

De draadloos koppelbare rookmelders staan met elkaar in verbinding door middel van radiosignalen. Op het moment dat één melder afgaat, geeft hij ook direct signaal aan de andere verbonden melder zodat deze ook alarm kunnen luiden. Het draadloos verbinden van koppelbare rookmelders is doorgaans erg eenvoudig. Bij sommige rookmelders, zoals de XS01-W, is het koppelen al gebeurt en hoef je hier zelf helemaal niks meer voor te doen.  

Welke koppelbare rookmelder moet je kopen?

Brandpreventiewinkel heeft een breed aanbod aan rook- en hittemelders. Koppelbaar of niet, draadloos of niet. Naast die iedereen zijn eigen voorkeuren heeft, is ook iedere ruimte anders. Bedenk daarom goed welke rookmelder geschikt is voor jouw situatie. Kom je er niet uit, dan kun je gebruik maken van onze keuzehulp. Liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met de specialisten van Brandpreventiewinkel. Ze helpen je graag verder.