Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Koolstofmonoxide herkennen

Tips van Tim, Koolmonoxidemelders

Koolmonoxide herkennen

Koolstofmonoxide wordt ook wel de stille moordenaar genoemd. Je kunt het namelijk niet zien, ruiken of proeven, maar het is wel extreem gevaarlijk. Om koolstofmonoxide te herkennen heb je een koolstofmonoxidemelder nodig. Zo’n melder is de enige manier om koolstofmonoxide te detecteren. Neem dus vandaag nog een koolstofmonoxidemelder in huis om jezelf, en anderen, te beschermen tegen dit gevaarlijke gas. 

 

Koolmonoxidemelder verplicht?

Koolmonoxide altijd op tijd herkennen is cruciaal

Zowel thuis als op je werkplek is het enorm belangrijk om koolstofmonoxide op tijd te herkennen. Het is daarom verstandig om tijdig te investeren in een goede koolstofmonoxidemelder. Veel mensen hebben namelijk wel een brand- of hittemelder in huis, maar geen koolstofmonoxidemelder. Terwijl deze minstens net zo belangrijk is. Misschien nog wel belangrijker zelfs, brand kun je nog zien en ruiken, koolstofmonoxide niet! 

Koop een goede koolstofmonoxidemelder online

Een te hoge concentratie koolstofmonoxide wil je altijd kunnen herkennen. Zo kun je stappen nemen voordat het echt gevaarlijk wordt. Schaf dus zo snel mogelijk een goede meter aan. Brandpreventiewinkel verkoopt verschillende soorten koolstofmonoxidemelders. Zo zijn er bijvoorbeeld koolstofmonoxidemelders op batterijen, of met een accu en zijn sommige met elkaar koppelbaar. Ook hebben we melders die je kunt aansluiten op je cv-ketel, zodat deze direct uitschakelt bij een te hoge concentratie koolstofmonoxide. Weet je niet precies welke koolstofmonoxide het beste past bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op met Brandpreventiewinkel, onze specialisten helpen je graag bij het maken van je de juiste keuze.

Wat te doen bij een koolmonoxide aanval

Gaat je koolmonoxidemelder af of voel je jezelf ineens niet goed worden? Reageer dan direct als volgt:

  1. Licht je medebewoners in
  2. Zet eventueel ramen en deuren open
  3. Ga direct naar buiten
  4. Bel 112 en volg de aanwijzingen van de hulpdiensten op

Laat je niet verrassen door dit dodelijke gas!

Koolmonoxide is volledig reuk- en smaakloos. Schaf een goede koolmonoxidemelder aan die dit gas snel detecteert!

FAQ - Koolmonoxide vergiftiging

Hoe herken ik koolmonoxide in huis?
Wat moet ik doen bij vermoeden van koolmonoxide?

Meer artikelen