Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Het gevaar van koolmonoxide

Koolmonoxidemelders

Koolstofmonoxide is gevaarlijk. Maar je kunt het niet zien, ruiken of proeven. Zonder hulpmiddelen is het gas niet waarneembaar. Je kunt het gevaar van de ‘sluipmoordenaar’ dus eenvoudig onderschatten, maar dat is niet verstandig. Adem je te veel koolstofmonoxide in, dan kan dit fataal zijn. 

Met een koolstomonoxidemelder voorkom je koolstofmonoxidevergiftiging

Koolstofmonoxide is voor een mens volledig ondetecteerbaar. Maar het wordt wel gebruikt, in bijvoorbeeld je cv-ketel. Een lek kan daardoor desastreuze gevolgen hebben voor iedereen die zich op dat moment in het pand bevindt. Met een koolstofmonoxidemelder in huis of op kantoor word je gewaarschuwd wanneer de concentratie van koolstofmonoxide in de lucht te hoog wordt.

Als de melder alarm slaat, is het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk de ruimte verlaat en, indien mogelijk, direct de ramen en deuren open zet, zodat de koolmonoxide de ruimte kan verlaten. Als jouw koolstofmonoxidemelder een directe verbinding met de alarmcentrale heeft, zal de brandweer meteen polshoogte komen nemen. Is dit niet het geval, dan kun je de hulpdiensten het best zo snel mogelijk inschakelen. Koolmonoxide komt namelijk niet zomaar vrij, er is altijd een oorzaak en deze moet zo snel mogelijk verholpen worden. 

Online een koolmonoxidemeter kopen

Bij Brandpreventiewinkel kun je online een koolmonoxidemelder van hoogwaardige kwaliteit kopen. Deze zijn scherp geprijsd en gemakkelijk op te hangen, dus je kunt moeiteloos zelf het gevaar van koolmonoxide in je woning of bedrijfspand verminderen. Veel van onze koolmonoxidemelders kun je zelfs inclusief magnetische montageset kopen, dan hoef je er niet eens gaten voor te boren. 

Wanneer heb ik een koolmonoxide melder nodig?

  • In de buurt van de CV ketel
  • In een ruimte met houtkachel of open haard (ook bij gashaarden)
  • Bij een geiser
  • Bij het gasfornuis
  • In de slaapkamer op ademhoogte

Meer artikelen