Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Rookmelders

Backup batterij

Koppelbaar

Uiterlijk

Merk

230v/NEN2555

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

Te veel keuze?

Beantwoord 3 vragen van Tim en we vinden samen jouw perfecte rookmelders.

230v rookmelders

Als je jezelf ooit hebt georiënteerd op rookmelders, of op dit moment aan het zoeken bent naar de juiste rookmelder, dan ben je de term 230v rookmelder vast al tegenkomen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. 230v staat voor 230 volt. Dat is de hoeveelheid stroom die uit je stopcontacten komt. Een 230v rookmelder is dus simpelweg een rookmelder die je aansluit op de elektriciteit van jouw woning of kantoor. Ook wel netstroom genoemd. 

Alternatieven voor de rookmelders op netstroom zijn melders die werken op een accu of batterij. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je melders niet meer werken wanneer, door bijvoorbeeld een calamiteit, je stroom uitvalt. 230v rookmelders hebben altijd een back-up batterij. Die batterij hoef je niet vaak te vervangen, ongeveer eens in de vier jaar afhankelijk van het model. Jouw veiligheid is dus altijd gegarandeerd!

Waarom een 230v rookmelder

Er zijn veel verschillende rookmelder waar je uit kan kiezen. Een van de grootste keuzes is een draadloze rookmelder of een rookmelder op netstroom. Een rookmelder op netstroom sluit je aan op een stroompunt in het plafond. Hierdoor word je rookmelder constant van stroom voorzien. Door de back-up batterij heb je ook werkende rookmelder mocht de stroom uitvallen. Maar doordat deze batterij weinig gebruikt wordt gaat hij een stuk langer mee dan de batterij van een draadloze rookmelder. Een rookmelder op netstroom gaat zo’n 10 jaar mee, in die periode hoef je maar één of twee keer de batterij te vervangen. Op termijn brengt het dus minder werk en meer gemak met zich mee. Het nadeel van een 230v rookmelder is dat je deze niet vrij kunt plaatsen, maar dat deze altijd in de buurt van een stroompunt opgehangen moet worden. 

De juiste rookmelder voor jou

De perfecte rookmelder bestaat niet. Iedere woning, ieder pand en iedereens situatie is namelijk anders. Woon je bijvoorbeeld alleen in een studio, dan heb je geen koppelbare brandmelders nodig. Woon je voor langere tijd in een wat grotere woning, dan is een 230v rookmelder een goede optie om te overwegen. 

De installatie van een 230v in aanvankelijk iets meer werk dan een draadloze rookmelder. Je moet hem immers op de netstroom aansluiten en kunt hem dus niet ‘zomaar’ even op het plafond plakken. Maar als je dit eenmaal gedaan hebt, heb je er in de komende tien jaar veel minder werk aan. Je hoeft in die periode de batterij namelijk maar één of twee keer te vervangen. En wanneer je alle melders vervangt kun je deze simpelweg op hetzelfde stroompunt aansluiten. Ook zijn de meeste 230v rookmelders koppelbaar. Is er op één plek in je huis brand, dan gaan al je melders af. Zo kan iedereen het pand nog sneller en veiliger verlaten.

Twijfel je nog over de juiste brandmelder? Onze keuzehulp helpt je verder. Toch liever persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Ze staan je graag te woord!