Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Kies de juiste rookmelder in 3 stappen

Rookmelders, Tips van Tim

Hoe kies je de juiste rookmelders?

Er zijn veel verschillende typen en merken rookmelders op de markt. Om de juiste keus voor jouw situatie te maken zijn er 3 keuzes die je kunt maken op de juiste rookmelder aan te schaffen.

1. Batterij of accu

Om de juiste rookmelder te kiezen is het belangrijk dat je weet dat er een verschil is in levensduur. Een rookmelder op batterijen is vaak een stuk goedkoper dan een rookmelder met een (lithium) accu. Het nadeel van batterij gevoedde rookmelders is dat de batterijen vaak maar 1 tot 2 jaar meegaan. Rookmelders op een (lithium) accu gaan vaak tot 10 jaar mee. En dat is meteen de gehele levensduur van een rookmelder.

Tip van Tim: schaf een rookmelder aan met een 10 jaar lithium accu. Dan heb je geen last van vervelende piepjes.

2. Draadloos koppelen

Maximale veiligheid bereik je met koppelbare melders. Gaat er één melder af dan gaan alle melders af. Wel zo veilig als je slaapt. Want als je op bed ligt er er ontstaat rook in de (bij)keuken, dan is dat in de slaapkamer op één hoog vaak slecht hoorbaar.

Tip van Tim: koop draadloos koppelbare rookmelders.

3. Lichtnet / 230v

Heb je een nieuwbouwhuis, verhuur je woonruimte of heb je een grote verbouwing gedaan? Grote kans dat je moet voldoen aan NEN2555 – Bouwbesluit. Dat betekent dat de rookmelders op de 230v/lichtnet aangesloten moeten zijn én draadloos of bedraad gekoppeld moeten zijn. ook moeten je rookmelders dan voorzien zijn van een backup batterij of accu.

Goedkoop is (vaak) duurkoop

Goedkope rookmelders zijn vaak gevoed met batterijen. Deze batterijen gaan vaak maar 1 tot 2 jaar mee. Als de batterijen leeg raken gaat de rookmelder een piep geven. Vaak gebeurt dit midden in de nacht omdat het dan vaak afkoelt en de batterij kracht verliest. Een kwalitatieve rookmelder met een accu van 10 jaar loont dus al heel snel. Dus: Kies de juiste rookmelder. Met een rookmelder van goede kwaliteit ben je dus echt een stuk veiliger.

Wat moet ik nu kopen?

De beste investering voor rookmelders zijn draadloos koppelbare rookmelders met een 10 jaar accu. 

FAQ - De juiste rookmelders kiezen

Wat is de levensduur van een rookmelder?
Waarom kiezen voor koppelbare rookmelders?
Top 10 Rookmelders, kloppen die?

Meer artikelen