Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Rookmelders voor VVE

Rookmelders

Wetwijziging rookmelder verplicht in 2022

Vanaf 1 juli 2022 moeten alle woningen op elke woonverdieping een werkende rookmelder gemonteerd hebben. Hierdoor wordt er een veilige leefomgeving gecreëerd in elke soort woning. Deze aanpassing van het Bouwbesluit gaat gelden voor alle type woningen en heeft direct ook invloed op de besteding van VvE’s.

Let op: op dit moment geldt de NEN2555 aangaande rookmelders en installatie.

Versoepeling

Met de wetwijziging van 1 juli 2022 wordt van de bestaande Bouwbesluit afgestapt en wordt voor bestaande bouw iets gewijzigd. Het is straks voldoende om op elke woonlaag een werkende en goed gekeurde rookmelder te hebben hangen, 230v voeding is niet meer verplicht. Daarnaast geldt dat als een besloten gang op de begane grond een vluchtroute is voor een verdieping erboven, dat daar óók een werkende rookmelder moet hangen.

Wat verandert er straks voor VVE in het Bouwbesluit?

In elke woonlaag én in elke gesloten gang die een vluchtroute is moet een werkende rookmelder hangen. Op batterijen of accu is toegestaan, ze hoeven ook niet aan elkaar gekoppeld te zijn. Bij nieuwbouw woongebouwen komt er nog een verplichting voor toegangsdeuren. 

Zelfsluitende woningtoegangsdeuren

Bij nieuwbouw woongebouwen komt er nog een verplichting voor toegangsdeuren. Bij nieuwbouw of verbouw moeten alle brandwerende woningtoegangsdeuren in een inwendige scheidingsconstructie zelfsluitend worden uitgevoerd. Hierdoor worden vrijloopdrangers verplicht. De vrijloopdranger kan worden geactiveerd door een rookmelder in de woning. Dit gaat gelden voor nieuwe woongebouwen, verbouw en transformatie.

Brandpreventiewinkel voor VvE’s

Brandpreventiewinkel is marktleider op het gebeid van brandpreventieproducten. Wij zijn onafhankelijk qua merk en bieden het breedste scala aan van rookmelders aan wat op dit moment verkrijgbaar is in de markt. Onze ervaring en kennis van het product heeft al veel VVE's overtuigt om voor voor ons te kiezen in de levering van melders. Als partner denken wij graag mee in de beste oplossing voor de situatie.

Groot aanbod

Brandpreventiewinkel biedt een breed scala aan andere producten dan rookmelders zoals koolmonoxidemelders, brandblussers, noodverlichting en pictogramborden.

Brandpreventiewinkel biedt één op één service aan de klant voor advies, problemen of garanties en heeft vaak de meest scherpe prijs in de markt. 

Met name onderstaande producten zijn het meest gebruikt door VVE's.

We denken graag mee

Heb je interesse of een vraag over een specifieke situatie vanuit een VVE. Neem contact met ons op, we helpen je graag verder en maken heel graag een passende en scherpe offerte.

Monteerservice

Brandpreventiewinkel biedt in geheel NEderland nu de monteerservice aan. Hiermee monteren wij professioneel alle rookmelders bij VVE of grotere gebouwen tegen een zeer scherp tarief. Neem contact met ons op voor de voordelen.

Meer artikelen