Voor 23.45 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Figaro sensor in Koolmonoxidemelders

Sommige Koolmonoxidemelders bezitten een Figaro® sensor. Dit is een sensor die elektrochemisch werkt. In dit artikel leggen we uit hoe dat zit en wat het verschil is met normale sensoren.

Hoe werkt de Figaro® elektrochemische sensor

Het is een behoorlijk ingewikkeld proces, we proberen het hieronder zo helder mogelijk uit te leggen.
 
Op het moment dat er te veel Koolmonoxide in de lucht aanwezig wil je dat dit zo snel mogelijk en zo nauwkeurig mogelijk gemeten wordt.
Een elektrochemische Figaro sensor bestaat uit een cel waar aanwezige Koolmonoxide naar binnenkomt en waar stofdeeltjes uit gefilterd worden.
Hierna gaat Koolmonoxide naar een cel met een gasdetectie laag, waar dan een chemische reactie ontstaat als het Koolmonoxide samenkomt met water wat zich ook in de sensor bevindt. Bij deze chemische reactie komen Elektronen vrij die dan als het ware gemeten worden. Hierdoor weet de sensor dat er een te hoge concentratie Koolmonoxide is. Deze chemische reactie heeft een lineair verband wat wil zeggen: hoe meer Koolmonoxide er in de lucht hangt, des te meer elektronen er vrijkomen. Als er een te hoge concentratie Koolmonoxide wordt waargenomen geeft de sensor dit door en gaat de Koolmonoxidemelder in alarm.

Verschil Figaro® en gewone elektrochemische sensoren

Een Figaro® sensor is veel sneller in het detecteren van Koolmonoxide in tegenstelling tot de andere sensoren. Zo kan een Figaro® sensor al een Koolmonoxide concentratie van 1% waarnemen. De Figaro sensoren werken daarnaast ook nog bij een temperatuur van -5 en 55 graden Celsius. Deze sensoren kunnen ook meerdere keren meegaan en zijn ongevoelig voor andere gassen. Een Figaro® sensor is dan ook een sensor die uiterst betrouwbaar is en lang meegaat.

Koolmonoxidemelders met Figaro® sensoren bij Brandpreventiewinkel

Brandpreventiewinkel streeft er altijd naar om een zo veilig mogelijke woonomgeving te creëren. Dat geldt ook voor de preventie van Koolmonoxide, dus verkopen we ook Koolmonoxidemelders met deze hoogwaardige Figaro® sensor.