Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Brandblusser in de auto

Brandblusser in de auto

Er is altijd kans dat er brand uitbreekt in je auto. Bijvoorbeeld bij een ongeval, of autopech. Op dat moment is een brandblusser in de auto essentieel. Het kan schade aan jouw, of andermans, auto enorm beperken. Maar in het geval van een heftige situatie kan het ook levens redden. Echter zijn brandblussers voor in je auto niet verplicht in Nederland. Terwijl dit toch geen overbodige luxe is. In België is dit bijvoorbeeld wel verplicht.  Een brandblusser in de auto kan namelijk veel schade voorkomen. Wij van brandpreventiewinkel raden je dan ook aan om dit in overweging te nemen en vertellen je hier graag meer over.

De beste brandblussers voor in de auto

Er zijn tegenwoordig veel verschillende brandblussers te vinden. Deze zijn echter niet allemaal geschikt om in je auto te plaatsen. Een brandblusser met een inhoud van 1 kg is geschikt voor kleine brandjes aangezien deze binnen 10 seconden in zijn geheel leeg kan zijn. Koop voor in je auto een brandblusser met een inhoud van minstens 2 kg. Een autobrand start doorgaans groter dan een brandje binnenshuis, daarom is een brandblusser met een inhoud van minimaal 2 kg aan te raden voor in de auto.
 
Dan zijn er ook nog verschillende soorten blussers. Een daarvan is de poederblusser. Deze werkt op basis van zouten die de brandende stof aanvechten en ervoor zorgen dat de brand uit gaat. Alle soorten branden kunnen met een poederblusser geblust worden (categorie A, B en C). Het nadeel is dat een poederblusser veel nevenschade oplevert, waar je vaak op lange termijn last van zult hebben.
Een andere soort brandblusser is de schuimblusser. Deze blusser werkt verkoelend op basis van water en schuim. Deze zorgt voor minder nevenschade en wordt dan ook aangeraden voor in de auto. In vergelijking met de poederblusser, kan de schuimblusser alleen branden van de categorie A en B aanvechten. Categorie C branden zijn namelijk gas branden, die komen in een auto niet voor. Met een schuimblusser kun je dus alle soorten autobranden veilig blussen, zonder al te veel nevenschade.

Een beugel bij de brandblusser

Kiest u ervoor om een brandblusser in je auto te nemen? Slimme keuze! Zorg er dan wel voor dat je deze met de bijbehorende beugel in de auto monteert. Deze beugel wordt vaak bij de brandblusser geleverd. Zorg er ook voor de je deze monteert zodat die ook bij een botsing in de beugel blijft zitten. Om te voorkomen dat deze door de auto vliegt.
 
Twijfel je of je een brandblusser in je auto moet nemen, of weet je niet goed welke het beste past bij jouw situatie en wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze specialisten voorzien je graag van persoonlijk en deskundig advies.