Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren

Rookmelder niet hoorbaar? Lees hier wat je moet doen.

Rookmelders

Alle rookmelders die wij verkopen voldoen aan een internationale norm en zijn volledig gecertificeerd volgens de strenge regels die gelden voor rookmelders in de EU. Ook worden alle rookmelders getest én gecertificeerd op het geluidvolume en toonhoogte. 

Artikel in de media

Volgens een 'onderzoek' in juli 2022 van een Europarlementarier wordt nu gezegd dat een hogere toonhoogte meer dan de helft van de mensen niet wakker maakt. Dat is behoorlijk kort door de bocht en nogal overtrokken. Het klopt dat je door 520Hz eerder wakker wordt, maar het klopt niet dat je 50% kans hebt dat je NIET wakker wordt van een normale toonhoogte van een rookmelder. Er wordt wel gewaarschuwd voor mensen met een verminderd gehoor, mensen onder invloed van alcohol en/of drug en kinderen. Zorg daarom dat er altijd een werkende rookmelder in de kinderkamer hangt!

Wij kunnen je verzekeren, een alarm van 85dB is écht een heel luid geluid dat bijna pijn doet aan je oren als dit in je slaapkamer afgaat. Daarnaast worden er géén rookmelders geproduceerd met een toonhoogte van 520Hz.

Een rookmelder maakt je echt wel wakker!

Wij zijn van mening rookmelders je voldoende wekken bij brand, mits ze natuurlijk wel niet te ver weg hangen van waar je slaapt. Ons advies: hang koppelbare rookmelders op, óók in je slaapkamer. Gaat er één af, dan gaan ze allemaal af, ook in je slaapkamer. De kans dat je dan zeker op tijd wordt gewekt is dan het grootst.

Tip van Tim: koop koppelbare rookmelders!

Ben je bang dat een rookmelder je niet wakker maakt? Installeer dan (draadloos) koppelbare rookmelders voor maximale beveiliging, ook in je slaapkamer.
Gaat er één rookmelder af, dan gaan ze allemaal af, ook de melder die in je slaapkamer hangt.

Rookmelders met lage tonen (520Hz) bestaan niet!

Naar ons weten worden rookmelders met een een lage toonhoogte van 520Hz momenteel niet gemaakt. Alle rookmelders die wereldwijd worden verkocht en Brandpreventiewinkel aanbiedt hebben een toonhoogte van ong. 3000 Hz en hebben allemaal een zeer luid alarmgeluid van 85dB.

Er bestaat wel een lage tonen sirene van FireAngel. Dit is een extra product wat voor een rookmelder die lage 520Hz toon uitzendt en is daarmee geschikt voor doven en slechthorenden. Heb je interesse, ben er snel bij, ze worden namelijk niet meer gemaakt.

Meer artikelen