Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Extra functies van rookmelders

Rookmelders

Wanneer je besluit een rookmelder te kopen, komen hier verschillende keuzes bij kijken. Er bestaan namelijk veel soorten rookmelders, met allemaal hun eigen functies en handigheden om het gebruiksvriendelijker te maken of om de kwaliteit te waarborgen. Maar wat zijn die extra functies van rookmelders dan? En welke is handig om voor jouw situatie aan te schaffen? Daar vertellen wij je graag meer over.

Combimelders

Een combimelder is een melder die naast het detecteren van rook ook andere gevaren opmerkt. Twee-in-een kan het ook wel genoemd worden. Er bestaan twee verschillende soorten combimelders, namelijk de combinatie rook + koolmonoxide en de combinatie rook + hitte. Dit soort melders zijn uitermate geschikt wanneer je bijvoorbeeld geen twee verschillende melders op het plafond wilt hangen of daar geen ruimte voor hebt. U bent door het aanschaffen van een combimelder beter beveiligd, aangezien het naast rook ook andere gevaren detecteert.

WiFi

Tegenwoordig bestaan er ook slimme rookmelders die verbonden zijn aan de wifi van je huis. Hierdoor worden er meerdere handige extraatjes toegevoegd aan de rookmelder. Een van de gevolgen hiervan zijn dat je op je telefoon pushmeldingen kan gaan ontvangen bij het afgaan van een alarm. Daarnaast kan je op ieder moment van de dag de status op je telefoon aflezen, waardoor je altijd op de hoogte bent van bijvoorbeeld de batterijduur van de rookmelder. Zeker de moeite waard volgens ons!

Smart rookmelder

Afleesbaar op telefoon

Ook zonder een slimme rookmelder kan je deze via een app aflezen. Je hoeft voor deze extra functie van je rookmelders dus niet een rookmelder te kopen die aangesloten kan worden op de wifi. Merken als Honeywell en Ei electronics hebben hier namelijk een speciale app voor, waardoor je via de app alle gegevens van de rookmelder gemakkelijk op je telefoon in kan zien.

Magnetische montage

In de meeste gevallen heb je geen zin om lang bezig te zijn met het installeren van een rookmelder of andere brandpreventiemaatregelen. Daarom beschikken sommige rookmelders over een magnetische montageset. Dit is een magneetstrip die je op het plafond kan plakken en daarop kan je de rookmelder gemakkelijk vast klikken. Hierdoor ben je binnen enkele minuten al klaar met het monteren van de rookmelder. Ontzettend handig als je het ons vraagt.

Noodlicht

Wanneer je besluit een rookmelder te kopen inclusief noodlicht gaat er bij het afgaan van het alarm een groot en fel licht knipperen. Hierdoor zal je, als bijvoorbeeld het geluid niet hard genoeg afgaat, gealarmeerd worden door het licht. Extra veiligheid dus.

Meer artikelen