Voor 23.30 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-
Gratis retourneren
0

Q-label keurmerk voor rookmelders

Het nieuwe Q-label keurmerk voor rookmelders

Het nieuwe ‘Q-label voor rookmelders’ is een keurmerk en laat zien dat de rookmelder van goede en gecertificeerde kwaliteit is. Het Q-kwaliteitskeurmerk is een Duits kwaliteitscertificaat en staat garant voor een levensduur van 10 jaar, minder vals alarm en een hoge weerstand tegen invloeden van buitenaf. Deze rookmelders hebben extra tests ondergaan waardoor de kwaliteit van rookmelders gewaarborgd is.
 
Door te kiezen voor een rookmelder met het Q-label voor rookmelders kies je niet alleen voor kwaliteit, je kiest ook voor veiligheid én gebruiksgemak. Naar dat deze rookmelders extra tests hebben ondergaan om de veiligheid te waarborgen, zijn ze ook uitgerust met een batterij die tien jaar mee gaat. Dat betekent dat je in die periode de batterij geen een keer hoeft te vervangen, en dus ook geen last hebt van luide piepjes. Ook betekent dat dat je er gedurende die tien jaar van verzekerd bent dat de rookmelder functioneel is.

De rookmelders met het Q-label keurmerk voor rookmelders worden aan strenge eisen gehouden en moeten meer tests ondergaan dan rookmelders zonder het label. Hierdoor is de foutgevoeligheid lager en de betrouwbaarheid hoger. De rookmelders geven, mede hierdoor, minder vaak een vals alarm. Hierdoor ben je meer op je hoede wanneer het alarm afgaat, je weet dan namelijk vrij zeker dat er echt iets aan de hand is. Ook zijn de rookmelders met het Q-label minder gevoelig voor invloeden van buitenaf, wat de kans op een defect nog kleiner maakt.
 
Een rookmelder met een Q-merk is dus een absolute top keuze wanneer je wilt gaan voor maximale veiligheid en maximaal gebruiksgemak. Om in aanmerking te komen voor het Q-label moeten ze minsten aa de volgende strenge eisen voldoen:
 
- Niet vervangbare 10-jarige batterij
- Bewezen batterijduur van 10 jaar
- 10 jaar fabrieksgarantie
- 10 jaar sensor
 
Het Q-label kan worden herkend aan het Q-label icoon.

Q-merk rookmelder