Voor 23.45 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf 75,-

Brand voorkomen met brandmelders

De beste rookmelder of brandmelder kopen met het juiste advies, dat doet je in onze winkel. Bekijk de uitgebreide webshop en bestel eenvoudig en snel.

Brand voorkomen met brandmelders

Een rookmelder is een must-have hulpmiddel om een destructieve, gevaarlijke en snel uitslaande brand voor te zijn en daar heb je dan ook de beste melder voor nodig. Wanneer je slaapt, functioneert alleen je gehoor nog. Je ruikt dus geen rook wanneer er bijvoorbeeld kortsluiting optreedt. Wanneer je niet snel wakker wordt, raakt u bewusteloos. Dit kan natuurlijk desastreuze gevolgen hebben. Dit is maar één situatie waarin de beste rookmelder noodzakelijk is, want in vele gevallen is het een kwestie van geluk wanneer je een brand op tijd ontdekt. Het kopen van een brandmelder is dan ook een heel verstandige keus. Zo weet je zeker dat je tijdig kunt ingrijpen bij de eerste fase van een brand in je pand.

De beste rookmelder toepassen om een grote brand te voorkomen

Hoe eerder je de brand ontdekt, hoe groter de kans dat je een uitslaande brand voorkomt. Dat is vanzelfsprekend, maar hoe zorg je dat u de beste rookmelder in huis haalt? Voordat je beslist een bepaalde brandmelder te kopen, is het verstandig om te informeren naar het aanbod bij de verkoper. Er zijn namelijk verschillende rookmelders, namelijk de optische en thermische. De eerste gaat af wanneer de rook door middel van infrarood wordt gesignaleerd. De thermische rookmelder reageert juist op de temperatuur. Op veel plekken, bijvoorbeeld in de keuken of slaapkamer, is een rook- of brandmelder aan te raden, maar op sommige plekken ook niet. Denk aan een garage, bij een ventilator of boven een verwarming. Kortom, een kort overleg met uw verkoper zorgt voor het beste resultaat wat betreft de aanschaf van een rook- of brandmelder. Geen zorgen, een rookmelder is binnen één minuut geïnstalleerd! Naast een rookmelder zijn er uiteraard nog vele andere manieren om brandpreventie in je pand optimaal te houden. Denk hierbij aan een gebruiksvriendelijke schuimblusser of poederblusser.

Lees meer over:

Een brandmelder kopen met goed advies

Bij Brandpreventiewinkel krijg je altijd goed advies als het gaat om het kopen van de beste brandmelder. Ook over andere melders, bijvoorbeeld een koolmonoxidemelder, bieden wij alle informatie die nodig is. Onze specialisten zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17.30 voor al je vragen of advies.

Bovendien beschikken wij over een groot assortiment en zijn de specificaties van de producten overzichtelijk en in detail opgesteld. En niet onbelangrijk: je bestelling wordt snel geleverd! Bel naar 085-0645945 of stuur een mail naar service@brandpreventiewinkel.nl om contact op te nemen.